• Súťaž mladý záchranár CO - okresné kolo
          • Súťaž mladý záchranár CO - okresné kolo

          • Dňa 7.5.2019 sa v Rekreačnom zariadení Stará Voda uskutočnilo okresného kolo Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany, ktorého cieľom bolo:

            - pripravovať žiakov na možné riziká vyplývajúce najmä z pôsobenia následkov živelných pohrôm, havárií, katastrof a teroristických útokov,

            - overiť a precvičiť vedomosti získané učivom „Ochrana života a zdravia“ s dôrazom na civilnú ochranu, pohyb v prírode, poskytovanie prvej pomoci a hasenie malých požiarov.

            Našu školu reprezentovalo družstvo v zložení: Pavol Čech, Michaela Foxová (9.A), Róbert Ivor a Daniela Plachetková (8.A) a v konkurencii 16 škôl sa umiestnilo na 8. mieste. Žiakom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Poďakovanie taktiež patrí Mgr. Michaele Kočišovej, ktorá žiakov na uvedenú súťaž pripravovala.

            Do galérie Súťaž mladý záchranár CO - okresné kolo boli pridané fotografie.

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

          • Oslavu  Medzinárodného dňa detí, ktorá sa konala 28.5.2019 v areáli našej školy, organizačne zabezpečila Základná škola Švedlár s pomocou občianskeho združenia „Strážcovia pravých pokladov storočí“ z Margecian. Napriek nepriaznivému počasiu sa žiaci zabavili aktivitami s historickou tematikou, pretože si mohli vyraziť medailónik s vlastným textom, namaľovať vlastný erb či zastrieľať si z pravých anglických lukov. Neskôr si žiaci v telocvični školy pozreli 45 minútové náučné divadelné predstavenie s názvom ,,Čo Slovensko dalo svetu", ktoré pre nich pripravila šermiarsko-divadelná kumpánia „Via Historica“. Inscenácia bola založená na interaktívnej forme, pretože žiaci boli vťahovaní do deja a spolu s protagonistami tvorili dejiny.

            Do galérie Medzinárodný deň detí boli pridané fotografie.

        • Vybíjaná dievčat - okresné kolo
          • Vybíjaná dievčat - okresné kolo

          • Vybíjaná je veľmi populárna hra v základných školách na hodinách telesnej a športovej výchovy. No je to však i seriózna loptová hra, ktorej sa venujú športovci na celom svete. Hrávate ju? Žiačky 6.A, 7.A a 7.B triedy reprezentovali našu školu v okresnom kole vybíjanej dievčat, ktoré sa uskutočnilo 30. apríla 2019 na multifunkčnom ihrisku Základnej školy s materskou školou v Helcmanovciach. Spomedzi 9 zúčastnených škôl obsadili v B skupine 4. miesto.  Žiačkam blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Poďakovanie taktiež patrí Mgr. Michaele Bodnárovej, ktorá žiačky na uvedenú súťaž pripravovala.

            Do galérie Vybíjaná dievčat - okresné kolo boli pridané fotografie.

        • Botanikiáda 2019
          • Botanikiáda 2019

          • Žiaci 5.A triedy sa pod vedením Mgr. Michaely Bodnárovej zapojili do 10. ročníka projektu Botanikiáda, ktorý niesol podtitul „Vyrobené z rastlín“. Cieľom projektu bolo prístupnou formou informovať o význame rastlín, o novinkách pri ich pestovaní, ochrane a tvorbe životného prostredia a prostredníctvom malých nadšencov botaniky posunúť získané informácie medzi ich rovesníkov. Školské kolo projektu sa v našej škole uskutočnilo on-line formou 10. apríla 2019. Žiaci riešili 20 pripravených  otázok. Po vyhodnotení školského kola škola vybrala 2 účastníkov na regionálne kolo, ktoré sa uskutočnilo v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach 29. mája 2019. Zúčastnili sa na ňom dve žiačky 5.A triedy: Lucia Plachetková a Lívia Puklejová. Žiačkam blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. 

            Do galérie Botanikiáda 2019 boli pridané fotografie.