• Deň Zeme

          • Deň Zeme sa oslavuje pravidelne v rovnaký dátum, a to konkrétne 22. apríla. Významný sviatok pre našu planétu, ktorý tento rok píše už svoje 53. výročie, si žiaci 2. stupňa pripomenuli dňa 21. apríla 2023. V triedach si pozreli prezentáciu o Dni Zeme, vyrábali produkty z odpadových materiálov a tvorili plagáty zamerané na ochranu životného prostredia. V areáli školy sadili kvety, upravili skalku, kompost, hrabali trávu a zhotovili domček pre hmyz. Cieľom tohto dňa bolo, aby sme si pripomenuli našu závislosť od cenných darov, ktoré nám Zem dáva a uvedomili si, že prírodné zdroje nie sú nevyčerpateľné. 

            Poďakovanie patrí Mgr. Michaele Kočišovej a Mgr. Denise Burkušovej za organizáciu aktivít pri príležitosti Dňa Zeme a všetkým učiteľom i žiakom, ktorí priložili ruku k dielu.

            Text: Mgr. Beáta Tkáčová

          • Dejepisná exkurzia - Banícke múzeum v Gelnici

          • Dňa 24. apríla 2023 navštívili žiaci 5.A a 5.B triedy v rámci dejepisnej exkurzie Banícke múzeum v Gelnici. Zážitkovou formou sa dozvedeli viac o baníctve, ktoré je silno späté s regiónom Spiš. Videli stálu expozíciu múzea, ktorá dokumentuje prostredníctvom množstva autentických pracovných nástrojov a iných predmetov zo starých baní v Hnileckej doline život i prácu gelnických baníkov a venuje sa aj histórii kedysi významného banského mesta Gelnice. Po návšteve múzea navštívili Zámčisko - ruiny veže a niekoľko múrov z bývalého Gelnického hradu z 13. storočia.

            Poďakovanie patrí Mgr. Denise Burkušovej a Mgr. Adriane Bosákovej za organizáciu dejepisnej exkurzie.

            Text: Mgr. Denisa Burkušová

          • Biologická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 20. apríla 2023 sa v Centre voľného času v Gelnici uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády (BiO). V teoreticko-praktickej časti v kategórii D našu školu úspešne reprezentovali žiaci Patrik Benko (7.A), ktorý sa umiestnil na 1. miesteLenka Plachetková (7.A), ktorá sa umiestnila na 2. mieste.

            Ďakujeme našim žiakom za reprezentáciu školy a blahoželáme k vynikajúcemu úspechu.

            Poďakovanie patrí Mgr. Alene Šimkovej a Mgr. Michaele Kočišovej za prípravu žiakov na spomínanú súťaž.

            Text: Mgr. Beáta Tkáčová

          • Matematická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 12. apríla 2023 sa v Základnej škole s Materskou školou v Margecanoch uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády (MO). V kategórii Z7, ktorá je určená pre žiakov 7. ročníka ZŠ a II. ročníka osemročných gymnázií, našu školy reprezentovali žiaci Natália Vavreková a Patrik Benko (7.A). Poslaním MO je vzbudzovať a podporovať u žiakov záujem o matematiku a jej aplikácie, prehlbovať ich záujem o sebavzdelávanie a viesť ich k samostatnej tvorivej činnosti.

            Poďakovanie patrí Mgr. Tatiane Štencelovej za prípravu žiakov na spomínanú súťaž a taktiež žiakom za reprezentáciu školy.

            Text: Mgr. Beáta Tkáčová