• Riaditeľské voľno - 3. apríl 2024 (streda)

          • Vážení zákonní zástupcovia, vážení rodičia,

            riaditeľka Základnej školy Švedlár oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. poskytuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov žiakom Základnej školy Švedlár na deň 3. apríl 2024 (streda)V prevádzke nebude ani ŠKD. Vyučovanie bude pokračovať od 4. apríla 2024 (štvrtok) podľa platného rozvrhu hodín. 

            Mgr. Alena Šimková, riaditeľka školy

             

          • Biblická olympiáda - okresné (dekanátne) kolo

          • Dňa 21. marca 2024 sa v Základnej umeleckej škole v Krompachoch uskutočnilo okresné (dekanátne) kolo XXII. ročníka Biblickej olympiády (BO), ktorého sa zúčastnili 3-členné družstvá žiakov základných škôl. Cieľom Biblickej olympiády je výchova k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania biblických postáv a udalostí.

            Predmet súťaže: Vybrané knihy Svätého písma:

            STARÝ ZÁKON: Kniha Genezis 12-36, Kniha Daniel 1–6; 13 a Žalm 27

            NOVÝ ZÁKON:  Evanjelium podľa Jána

            Spoločná téma vybraných kníh: Vytrvať vo viere

            Našu školu reprezentovalo 3-členné družstvo žiakov v zložení: Lenka Plachetková, Natália Vavreková a Patrik Benko (8.A), ktoré sa umiestnilo na výbornom 4. mieste.

            Žiakom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Poďakovanie taktiež patrí Mgr. Magdaléne Wolskej a PhDr. Martinovi Pivovarnikovi, PhD., ktorí žiakov na uvedenú súťaž pripravovali.

            Text: Mgr. Beáta Tkáčová

          • Zápis do 1. ročníka základnej školy

          • Vážení rodičia budúcich prvákov,

            vedenie Základnej školy Švedlár oznamuje, že zápis do 1. ročníka ZŠ Švedlár na školský rok 2024/2025 sa uskutoční v dňoch od 08. apríla 2024 do 10. apríla 2024 v čase od 12.00 hod. do 15.30 hod. v budove ZŠ Švedlár  podľa časového rozvrhu. Zapisujú sa deti narodené od 01.09.2017 do 31.08.2018 a deti, ktoré v školskom roku 2023/2024 pokračovali v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ. 

            08. - 09. apríl 2024 (pondelok - utorok) - podľa časového rozvrhu prídu do školy rodičia s dieťaťom, ktoré navštevuje Materskú školu 2, Železničná 460, 053 34 Švedlár.

            10. apríl 2024 (streda)

            - podľa časového rozvrhu prídu do školy rodičia s dieťaťom, ktoré navštevuje Materskú školu 1, Mlynská 320, 053 34 Švedlár,

            - do školy prídu rodičia s dieťaťom, ktoré nenavštevuje MŠ v obci Švedlár alebo rodičia dieťaťa, ktorí nemajú trvalý pobyt v obci Švedlár alebo v obci Stará Voda a chcú dieťa zapísať v našej škole.

            ZŠ Švedlár začína konanie vo veci zápisu na základe podnetu rodiča dieťaťa, ktorým je vyplnená prihláška na vzdelávanie v ZŠ Švedlár na školský rok 2024/2025. Prihlášku môžete vyplniť elektronicky na webovom sídle školy v sekcii ,,Zápis do 1. ročníka“ - ,,Elektronická prihláška“. Vyplnenú prihlášku spolu s vyplneným a podpísaným tlačivom Vyhlásenie zákonných zástupcov dieťaťa/zástupcu zariadenia donesiete do ZŠ Švedlár v deň zápisu. Ak nemáte možnosť komunikovať so školou elektronicky, môžete si vyzdvihnúť prihlášku v listinnej podobe osobne v MŠ, v ZŠ Švedlár alebo si ju stiahnete z webového sídla školy. Vyplnenú prihlášku s podpismi oboch zákonných zástupcov donesiete do ZŠ Švedlár v deň zápisu.

            V prípade, že máte prechodný pobyt mimo územia SR, na webovom sídle školy v sekcii ,,Zápis do 1. ročníka“ - ,,Elektronická prihláška“ vyplníte prihlášku elektronicky. Vyplnenú elektronickú prihlášku spolu s vyplneným a podpísaným tlačivom Vyhlásenie zákonných zástupcov dieťaťa/zástupcu zariadenia alebo vyplnené a podpísané tlačivá v listinnej podobe (Prihláška na vzdelávanie v základnej škole na školský rok 2024/2025 a Žiadosť o povolenie plniť PŠD osobitným spôsobom) potrebné k zápisu Vášho dieťaťa do 1. ročníka ZŠ Švedlár môžete poslať poštou spolu s prekopírovaným rodným listom dieťaťa  na adresu Základná škola Švedlár, 053 34 Švedlár 122 alebo  pošlete naskenované tlačivá prostredníctvom e-mailu (skolasvedlar@gmail.com) do 30. apríla 2024

            Tlačivá a všetky potrebné informácie k zápisu Vášho dieťaťa do 1. ročníka ZŠ Švedlár nájdete na webovom sídle školy v sekcii ,,Zápis do 1. ročníka“.

            Mgr. Alena Šimková, riaditeľka školy

          • Riaditeľské voľno - 7. marec 2024 (štvrtok)

          • Vážení zákonní zástupcovia, vážení rodičia,

            riaditeľka Základnej školy Švedlár oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. poskytuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov žiakom Základnej školy Švedlár na deň 7. marec 2024 (štvrtok)V prevádzke nebude ani ŠKD. Vyučovanie bude pokračovať od 8. marca 2024 (piatok) podľa platného rozvrhu hodín.                                                                                                                             

            Mgr. Alena Šimková, riaditeľka školy