• Ponuka záujmového vzdelávania v škole v školskom roku 2024/2025

          •  

            Vážení rodičia,

            škola vydala každému žiakovi vzdelávací poukaz, ktorý je potrebné podpísať a odovzdať najneskôr do 20. septembra 2024 poskytovateľovi záujmového vzdelávania - škole, základnej umeleckej škole, jazykovej škole alebo niektorému zo školských výchovno-vzdelávacích zariadení (školský klub detí, centrum voľného času).

             

             

             

          • Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie žiakov II. stupňa.

            Každý školský rok musia žiaci 2. stupňa absolvovať dva razy do roka teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia v trvaní 3-5 hodín spravidla na jeseň a jar. Skôr narodení túto akciu poznajú pod názvom branné cvičenie. Tak tomu bolo i v dňoch od 5. septembra 2024 do 6. septembra 2024, keď sa v našej škole uskutočnilo účelové cvičenie. Teoretická časť v rozsahu 3 hodiny sa uskutočnila 5. septembra 2024 v telocvični, kde žiaci  získali vedomosti pomocou prezentácií v týchto oblastiach: riešenie mimoriadnych situácií - civilná ochrana, zdravotná príprava a pohyb a pobyt v prírode. Praktická časť, ktorá sa uskutočnila 6. septembra 2024 v areáli školy, poskytla žiakom praktické poznatky a formovala ich vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života, tiež zdravia a života iných ľudí.

            Poďakovanie patrí Mgr. Tatiane Štencelovej a Mgr. Jozefovi Gansovi za organizáciu teoretickej a praktickej časti účelového cvičenia a taktiež všetkým učiteľom, ktorí priložili ruku k dielu. 

            Text: Mgr. Beáta Tkáčová