• Okresné kolo vo florbale žiačok ZŠ
          • Okresné kolo vo florbale žiačok ZŠ

          • Dňa 14.11. 2018 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale žiačok ZŠ v Základnej škole s Materskou školou Prakovce. Súťažiace z desiatich boli rozdelené do dvoch skupín. Našu školu reprezentovali žiačky: Nicol Majkuthová, Timea Majkuthová, Iveta Kakalejčíková (7.A), Milada Kokyová, Paulína Lungerová, Barbora Plachetková, Elza Plachetková (7.B), Mária Majkuthová, Viktoria, Majkuthová a Petra Sýkorová (9.A), ktoré vo svojej skupine B obsadili 3. miesto.

            Poďakovanie patrí Mgr. Michaele Bodnárovej za prípravu žiačok na spomínanú súťaž a taktiež všetkým žiačkam za reprezentáciu školy.

            Do galérie Okresné kolo vo florbale žiačok ZŠ boli pridané fotografie.

        • Pasovačka prvákov
          • Pasovačka prvákov

          • „O škole už všetko viete,

            tak vitajte v prvej triede.“

            Takýmito slovami z básne sme privítali v škole našich prvákov. Pasovačka sa konala 23.11.2018 v telocvični školy. Prvákov po cestičke súťaží až k samotnému aktu pasovania, ktorý vykonala pani riaditeľka, sprevádzali žiaci 9.A. Na svoje deti sa prišli pozrieť aj ich rodičia. Prváčence sa tešili z pekného zážitku a milých darčekov, ktoré pri tejto príležitosti dostali.

            Poďakovanie patrí Mgr. Mariane Münnichovej za organizáciu spomínaného podujatia a taktiež Mgr. Helene Šomšákovej, Mgr. Danke Bujnovskej, Mgr. Miroslave Bednárovej, pani asistentkám Monike Plachetkovej, Klaudii Plachetkovej a deviatakom, ktorí priložili ruku k dielu.

            Do galérie Pasovačka prvákov boli pridané fotografie.

        • Geografická olympiáda - školské kolo
          • Geografická olympiáda - školské kolo

          • V našej škole sa 3.12. 2018 uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády pod vedením školskej komisie GO v zložení: Mgr. Michaela Bodnárová, Ing. Radovan Mihalik a Mgr. Mariana Münnichová.  Cieľom Geografickej olympiády je rozvíjať záujem žiakov o geografiu ako nosného predmetu poznávania krajiny a prírody. Školského kola sa zúčastnilo13 žiakov v dvoch kategóriách: E (8. a 9. ročník) a F (6. a 7. ročník).

            V školskom kole v prvej časti súťaže súťažiaci vypracovali otázky a úlohy z monotematického celku bez atlasu a z poznatkov o miestnej krajine bez atlasu. V druhej časti riešili súťažiaci úlohy zamerané na preverenie zručnosti v práci s atlasom a mapou, na orientáciu v teréne.

            Výsledky:

            kategória F: 1. Ján Mušuka (7.A)

                                  2. Milada Kokyová (7.B)

                                  3. Šimon Majkuth (7.A)

            kategória E:  1.Michaela Foxová (9.A)

                                   2. Natália Plachetková (9.A)

                                   3 . Pavol Čech, Samuel Novotný, Samuel Slivenský (9.A)

            Výhercom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy v okresnom kole.

            Poďakovanie patrí Mgr. Michaele Bodnárovej za organizáciu školského kola GO a taktiež všetkým žiakom za účasť v spomínanej súťaži.

            Do galérie Školské kolo geografickej olympiády boli pridané fotografie.

        • Okresné kolo v streľbe zo vzduchových zbraní
          • Okresné kolo v streľbe zo vzduchových zbraní

          • Dňa 23.11.2018 sa v telocvični Základnej škole Margecany uskutočnilo okresné kolo postupovej súťaže v športovej streľbe zo vzduchových zbraní žiakov ZŠ a osemročných gymnázií, ktorého sa zúčastnili aj žiaci našej školy pod vedením Mgr. Patrika Olejára. V družstve starších žiakov školu reprezentovali: Pavol Čech (9.A), Samuel Slivenský (9.A) a Daniela Plachetková (8.A) a v družstve mladších žiakov školu reprezentovali: Vladimír Bujnovský, Emanuel Horváth a Marek Valkošák (7.A). Darilo sa nášmu žiakovi Samuelovi Slivenskému (9.A), ktorý osadil 3 miesto v kategórii starších žiakovv kategórii družstiev sme ako škola obsadili 3 miesto.

            Poďakovanie patrí Mgr. Patrikovi Olejárovi, ktorý žiakov na spomínanú súťaž pripravoval a taktiež všetkým žiakom za reprezentáciu školy.

            Do galérie Okresné kolo v streľbe zo vzduchových zbraní boli pridané fotografie.

        • Mikuláš 2018
          • Mikuláš 2018

          • Aj tohto roku prišiel k nám očakávaný Mikuláš. 5.12.2018 sa žiaci 1. stupňa stretli v telocvični ZŠ Švedlár. Všetci sa na tento deň svedomito pripravili pekným programom. 

            Ďakujeme triednym učiteľkám za nacvičený program, p. asistentkám za vhodnú výzdobu a Mikulášovi, že doniesol na krásnych saniach anjela a neposedného čerta.