• Deň Zeme ŠPT
          • Deň Zeme ŠPT

          • Do aktivít sviatku Dňa Zeme sa zapojili i žiaci 1. a 2. ŠPT. Žiaci 2. ŠPT s pomocou tr. učiteľky vyhotovili obraz s našou zemeguľou v dvoch podobách - čistá a znečistená zemeguľa. Všetci spoznali históriu sviatku a dôvod jeho slávenia, sledovali prezentáciu, vyjadrovali svoje názory, myšlienky, nápady na jej záchranu, učili sa triediť odpad. 1. ŠPT vyrobila rozkvitnutú lúku a obe triedy zo svojich prác zostavili plastickú výzdobu na chodbe. Nakoniec dali svoj hlas čistej zemeguli, na ktorej si predstavujú svoj život. Za svoje aktivity dostali do triedy kvet v črepníku na skrášlenie prostredia okolo seba. Zapísala: Mgr. Helena Šomšáková    Do galérie Deň Zeme ŠPT boli pridané fotografie.
        • Deň Zeme II. st.
          • Deň Zeme II. st.

          • 22. apríl je dátumom, ktorým si ľudia pripomínajú Deň Zeme. Ekologicky zameranú akciu, tak ako po minulé roky, usporiadala aj naša základná škola dňa 26. apríla 2017. Žiaci II. stupňa spolu s učiteľmi pripravili rôzne environmentálne aktivity. Sviatok Zeme spojil v tento deň nás všetkých. Tvorivými aktivitami ožili priestory školy. Areál školského dvora patril vysádzaniu ovocných stromčekov, kvetov a jeho úprave. Všetkých spájala téma života okolo nás. Popri určitej forme zábavy sa žiaci stozožnili s myšlienkou, že ochrana prírody a životného prostredia je nevyhnutnou podmienkou pre zachovanie našej planéty. Zapísala: Mgr. Michaela Kočišová     Do galérie Deň Zeme II. st. boli pridané fotografie.
          • Chemická olympiáda - krajské kolo

          • Streda 27.4.2017 bola dňom, ktorý nebol obyčajnou stredou. V tento deň sa uskutočnilo krajské kolo 53. ročníka Chemickej olympiády v kategórii D v priestoroch Strednej zdravotníckej školy na Moyzesovej 17 v Košiciach. Našu školu reprezentovala žiačka 8.A Dominika Munnichová pod vedením Mgr. Michaely Bodnárovej. Tešíme sa, že aj naša škola mala zastúpenie v spomínanom kole Chemickej olympiády v kategórii D a ďakujeme našej šikovnej chemičke za reprezentáciu školy.
          • Chemická olympiáda - kategória D - okresné kolo

          • V priestoroch chemického laboratória Gymnázia v Gelnici sa 23. 3. 2017 uskutočnilo okresné kolo Chemickej olympiády v kategórii D. Zaujímavé úlohy praktickej aj teoretickej časti súťaže riešila žiačka 8.A Dominika Munnichová, ktorú na olympiádu pripravila Mgr. Michaela Bodnárová. Na základe preukázaných vedomostí a zručností sa  Dominika Munnichová umiestnila na 1. mieste. Víťazke srdečne blahoželáme, držíme palce a prajeme veľa úspechov na krajskom kole Chemickej olympiády v kategórii D.  
        • Vybíjaná dievčat - okresné kolo
          • Vybíjaná dievčat - okresné kolo

          • Žiačky Kokyová Milada, Lungerova Paulína, Majkuthová Mária, Sýkorová Petra, Plachetková Daniela, Plachetková Melisa, Plachetková Erika, Plachetková Paulína, Plachetková Petra, Plachetková Sofia, Plachetková Viktória a Puklejová Annamária plné športového elánu pod vedením Mgr. Michaely Bodnárovej reprezentovali našu školu 26.4.2017 na okresnom kole vo výbíjanej dievčat , ktoré sa uskutočnilo v ZŠ v Gelnici. Tešíme sa, že aj naša škola mala zastúpenie v okresnom kole vo vybíjanej dievčat a ďakujeme za reprezentáciu školy. Do galérie Vybíjaná dievčat - okresné kolo boli pridané fotografie.
        • Deň Zeme I. stupeň
          • Deň Zeme I. stupeň

          • Dňa 22. apríla sme si na našej škole pripomenuli Deň Zeme rôznymi aktivitami. V úvode si žiaci pozreli prezentáciu zameranú na ochranu životného prostredia, triedenie odpadu a recykláciu. Program pokračoval interaktívnou rozprávkou v telocvični a následne sa žiaci presunuli do tried, kde na šiestich stanovištiach plnili rôzne úlohy súvisiace s prírodou. Pokúsili sa roztriediť odpad do kontajnerov, snažili sa uhádnuť hádanky o zvieratkách a rastlinách, tiež si vyskúšali čítanie s porozumením, skladali puzzle s témou ako sa správame v prírode, oboznámili sa s druhmi drevín a nakoniec pre ne bola pripravená tieňohra. Okrem aktivít v triedach, v areáli školy vytvorili slimáka z prírodnín, do ktorého nasadili rôzne druhy kvetov. V tento deň si žiaci vyskúšali mnohé zaujímavé aktivity, ktoré boli pre ne prínosom.              Do galérie Deň Zeme I. stupeň boli pridané fotografie.
        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 5.4.2017 sa uskutočnil na našej škole zápisdo 1. ročníka. Rodičia a budúci prváci prišli do školy už o 8.00 hod. ráno. Po privítaní riaditeľkou školy Mgr. Alenou Šimkovou škôlkari vystúpili s krátkym programom. Žiaci I.A a I.B zaspievali pieseň My sme smelí námorníci a po nej sa vydali budúci prváci na svojich loďkách na plavbu. Počas nej pristávali na ostrovoch, kde plnili rôzne úlohy - určovali farby, geometrické tvary, kreslili ľudskú postavu, počítali, rozprávali o sebe, o zvieratkách, rastlinách. Po splnení všetkých týchto úloh sa ich plavba skončila na ostrove motýľov, kde ich čakal poklad - sladká odmena a pani riaditeľka im odovzdala pamätné listy. O nerušený priebeh zápisu sa pričinili všetci učitelia I. stupňa pod vedením p. uč. Theiszovej. Pomocnú ruku podali aj učitelia II. stupňa a vedenie školy. V tento slávnostný deň budúcich prvákov čakala na deviatákov ich prvá veľká, dôležitá životná skúška. Testovanie 9 pod vedením Mgr. Marianny Munnichovej. Vedenie školy v spolupráci s učiteľmi II. stupňa zabezpečili deviatákom podmienky a nerušený priebeh. Do galérie Zápis do 1. ročníka boli pridané fotografie.
        • Hviezdoslavov Kubín, šk. kolo II. stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín, šk. kolo II. stupeň

          • Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu poézie a prózy na Slovensku. Tohto roku sa konal jeho 63. ročník. Školské kolo na druhom stupni prebehlo dňa 16.3.2017. Žiaci predvádzali svoje recitačné schopnosti v dvoch kategóriách. Odbornú porotu tvorili Mgr. Mariana Munnichová, Mgr. Beáta Tkáčová a Mgr. Elena Lapšanská. Víťazmi sa stali: Dominika Plachetková z 5.B, Ján Mušuka z 5.A, Dominika Munnichová z 8.A triedy. Títo žiaci nás budú reprezentovať v okresnom kole. Držíme prsty! Do galérie Hviezdoslavov Kubín, šk. kolo II. stupeň boli pridané fotografie.
        • Hviezdoslavov Kubín, šk. kolo I. stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín, šk. kolo I. stupeň

          • Dňa 15. marca 2017 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Do súťaže sa zapojilo 21 žiakov z 2., 3., 4. ročníka. Porota v zložení: Danica Theiszová, Mgr. Marek Zubaľ, Mgr. Elena Lapšanská a pani riaditeľka Mgr. Alena Šimková vyhodnotila súťaž podľa priloženej tabuľky. Do galérie Hviezdoslavov Kubín, šk. kolo boli pridané fotografie. 
        • Svetový deň vody - exkurzia
          • Svetový deň vody - exkurzia

          • Na podnet Organizácie spojených národov si každoročne 22. marca pripomíname Svetový deň vody. Jeho cieľom je upriamiť pozornosť na vodu, ktorá je pre život na Zemi nenahraditeľná.  Žiaci 5.A a 5.B triedy s Ing. Radovanom Mihalikom a Mgr. Michaelou  Bodnárovou absolvovali exkurziu na vodnom diele Ružín. ,,Vodná nádrž zabezpečuje vodu pre priemysel v oblasti Košíc, výrobu elektrickej energie, čiastočne protipovodňovú ochrana územia pod priehradou a stáva sa zberňou odpadkov povodia rieky Hnilca a Hornád.“ O tom a ešte i viac nám porozprával odborný pracovník. Do galérie Svetový deň vody - exkurzia boli pridané fotografie.
        • Biologická olympiáda, šk. kolo
          • Biologická olympiáda, šk. kolo

          • Dňa 22.3.2017 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády. Jej cieľom bolo prehlbovanie a rozširovanie vedomostí a zručností z biológie, rozvíjanie kreatívneho myslenia a schopnosti logicky interpretovať získané výsledky a robiť primerané závery. Taktiež bolo cieľom viesť žiakov k zodpovednému vzťahu k životnému prostrediu a  k ochrane prírody a človeka. Do školského kola súťaže sa zapojili žiaci 6. ročníka (kategória D). Riešili praktické úlohy zamerané na tvorbu mikroskopických preparátov a pozorovanie. Školská predmetová komisia bola v zložení Mgr. Alena Šimková, Mgr. Michaela Kočišová a Ing. Radovan Mihalik. Do galérie Biologická olympiáda, šk. kolo boli pridané fotografie.
        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangový čas na našej škole bol ukončený školským karnevalom, ktorý sa uskutočnil 2.3.2017. Telocvičňa sa v tento deň premenila na rozprávkovú krajinu, v ktorej nechýbali čarodejnice, princovia a princezné, kovboji a piráti, lesné víly a mnoho ďalších masiek. Porota mala naozaj ťažkú úlohu vybrať z takého veľkého počtu masiek iba tie najkrajšie. Veľmi sme si cenili masky, ktoré boli vyhotovené šikovnými rukami mamičiek, učiteľov ba i žiakov. Dobrá nálada nášho karnevalu bola okorenená veselým tancom a zábavnými hrami a súťažami. Nezabudli sme ani na občerstvenie. Naše kuchárky pre nás pripravili chutné fašiangové šišky i osviežujúci čaj. Karneval sme ukončili vyhodnotením najkrajších masiek zúčastnených tried I. stupňa  a špeciálnych tried. Každá maska si odniesla domov malú odmenu a dobrú náladu. Text: Elena Lapšanská, foto: Vladimíra Vozárová. Do galérie Karneval boli pridané fotografie.
        • Zbojnícka kráľovná
          • Zbojnícka kráľovná

          • 14. február 2017 na našej škole patril rozprávke. Rozprávka má za cieľ poučiť a pobaviť čitateľa alebo poslucháča. A inak tomu nebolo ani počas divadelného predstavenia Zbojnícka kráľovná. Rozprávkový príbeh o začínajúcom zbojníkovi a unesenej princeznej, v ktorom zbojník nemusí byť zlý a kráľovná dobrá, popretkávaný veselými pesničkami zaujal a rozveselil každého poslucháča. Herci Divadla Portál Prešov podali naozaj skvelý výkon, ktorý bol ocenený veľkým potleskom. Text: Elena Lapšanská, foto: Danka Bujnovská. Do galérie Zbojnícka kráľovná boli pridané fotografie.
        • Beseda so spisovateľkou
          • Beseda so spisovateľkou

          • Známy pedagóg J.A. Komenský povedal: „Nemilovať knihu, znamená nemilovať múdrosť a nemilovať múdrosť, znamená stávať sa hlupákom.“ Lásku k múdrosti a knihám sme spoločne prehlbovali 3.3. 2017 na besede so spisovateľkou a ilustrátorkou detských kníh Bc. Ľudmilou Hladtovou. So zatajeným dychom sme si čítali a odhaľovali tajomstvo zrodu knihy, čo je v dnešnej modernej počítačovej dobe príjemným zážitkom. Besedy sa zúčastnili žiaci 4.A, 5.A, 5. B a 6.A. Do galérie Beseda boli pridané fotografie.
        • Lyžiarsky kurz 2017
          • Lyžiarsky kurz 2017

          • Hurá, ide sa na lyže! Takto si zvolali žiaci siedmej a ôsmej triedy, keď nastupovali v pondelok 20.2.2017 do autobusu a smerovali na lyžiarsky kurz do strediska Renčišov – Búče. Lyžiarsky výcvik viedli skúsení inštruktori z organizácie Mini liga talentov a na žiakov dozerali ich triedne učiteľky Mgr. Mariana Münnichová a Mgr. Michaela Kočišová. Po piatich dňoch žiaci môžu hrdo vyhlásiť, že sa vedia lyžovať. Do galérie Lyžiarsky kurz 2017 boli pridané fotografie.
        • Geografická exkurzia
          • Geografická exkurzia

          • Hlavným činiteľom konečnej podoby Tatier bola činnosť ľadovcov počas viacnásobného zaľadnenia (ľadová doba v starších štvrtohorách). Po ústupe ľadovcov zhruba pred desaťtisíc rokmi nám zanechali pre Tatry charakteristické prvky - hlboké ľadovcové doliny, morény, plesá, skalné rázsochy s množstvom vrcholov, veží, ihiel popretkávaných tesnými sedlami.       Tento skvost slovenskej prírody si dňa 24.2.2017 boli žiaci 5.A a 5.B pozrieť na trase Starý Smokovec – Hrebienok – Biliková chata – Vodopády studeného potoka. Geografickú exkurziu viedli:  Mgr. Michaela Bodnárová a Ing. Radovan Mihalik.   Do galérie Geografická exkurzia boli pridané fotografie.
        • Deň otvorených dverí v SŠI Prakovce
          • Deň otvorených dverí v SŠI Prakovce

          • Žiaci 2. ŠPT sa dňa 8.2.2017 zúčastnili DOD Prakovce SŠI. Akcia bola zameraná na správnu orientáciu žiakov vo výbere ďalšieho vzdelávania, prípravy na budúce povolanie. Žiaci mali možnosť poznať jednotlivé učebné odbory danej školy, zároveň si v nich mohli vyskúšať rôzne činnosti, čo ich veľmi zaujalo, čiže bol naplnený požadovaný cieľ tejto akcie. Vlastnoručne vyrobené výrobky ku dňu sv. Valentína si priniesli domov, aby nimi obdarovali svojich milovaných.  Tr. uč. Mgr. H. Šomšáková                                        Do galérie Deň otvorených dverí Prakovce boli pridané fotografie.
        • Súťaž o najkrajšiu vtáčiu búdku
          • Súťaž o najkrajšiu vtáčiu búdku

          • Žiaci 5. - 7. ročníka v rámci predmetu Technika súťažili o najkrajšiu vtáčiu búdku. Počas mesiacov december 2016 a január 2017 nosili svoje „ výtvory“. Spolu bolo zostrojených 14 vtáčích búdok a kŕmidiel. Najkrajšiu vtáčiu búdku zostrojila Paulína Plachetková zo 6.A triedy, 1. miesto. Krásna bola tiež búdka Viktórie Majkuthovej zo 7.A triedy ( 2. miesto) a Šimona Majkutha5.A triedy ( 3. miesto). Tieto vtáčie búdky boli vyrobené za pomoci rodičov, preto im patrí poďakovanie. Zvlášť bola ocenená práca žiakov, ktorí vyrobili búdku bez pomoci. 1. miesto získal Michal Plachetka zo 6.A triedy, 2. miesto Samuel Novotný zo 7.A triedy3. miesto Diana Bikárová5.B triedy. Do súťaže sa zapojili aj žiaci: Nikol Majkuthová, Timea Majkuthová, Hana Bikárová, Anna Mária Plachetková, Nicol Corine Rosnerová, Michaela Foxová, Mária Majkuthová, Petra Sýkorová.                                                                   Do galérie Súťaž o najkrajšiu vtáčiu búdku boli pridané fotografie.