• Chcem vedieť viac - Nový Zéland

          • Dňa 17. februára 2022 sa žiaci 9. A triedy zúčastnili projektu Chcem vedieť viac formou online prednášky na tému Nový Zéland – krajina Hobitov, pretože v dôsledku aktuálnej epidemiologickej situácie sa prednáška nemohla uskutočniť prezenčne.

            Žiaci 9. A triedy sa počas celého januára a februára venovali na hodinách geografie Oceánii, pretože Nový Zéland je súčasťou Oceánie. Prednášku viedla cestovateľka a sprievodkyňa cestovného ruchu, ktorá dlhší čas pôsobila na ostrove. Žiaci si vyskúšali vysloviť najdlhší geografický názov na svete. Navštívili dedinku hobitov. Vyriešili záhadu, či bol na ostrove najprv vták kiwi alebo ovocie kiwi. Videli množstvo krásnych fotografií ostrova. Spoznali ich národné jedlo. Taktiež sa dozvedeli, prečo majú Maori potetované telá a aký je ich národný tanec. Táto prednáška priniesla žiakom nové podnetné informácie o ostrove v Tichom oceáne.

            Lektorka pochválila žiakov za aktivitu a vybrala troch žiakov, ktorým do školy pošle malý darček. Určite to nebola naša posledná prednáška, lebo chceme vedieť viac.

            Poďakovanie patrí Mgr. Denise Burkušovej za zapojenie do projektu Chcem vedieť viac  a taktiež všetkým žiakom za aktívnu účasť v tomto projekte.

            Spracovala: Mgr. Burkušová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Chcem vedieť viac - Nový Zéland.

          • Matematická olympiáda - okresné kolo

          • Vzhľadom na pandemickú situáciu sa dňa 26. januára 2022 dištančnou formou uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády (MO) v kategórii Z5, ktorá je určená pre žiakov 5. ročníka ZŠ. Poslaním MO je vzbudzovať a podporovať u žiakov záujem o matematiku a jej aplikácie, prehlbovať ich záujem o sebavzdelávanie a viesť ich k samostatnej tvorivej činnosti a zároveň umožňovať učiteľom spätne využívať poznatky získané v MO na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v ZŠ. Súťaže sa zúčastnili žiaci 5. ročníka (Karin Tökölyová, Tomáš Mušuka, Tomáš Vozár a Samuel Ivor). Blahoželáme Karin Tökölyovej, ktorá sa umiestnila na 3. mieste a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Poďakovanie patrí Mgr. Tatiane Štencelovej za prípravu žiakov na spomínanú súťaž a taktiež všetkým žiakom za aktívnu účasť v tejto súťaži.

            Spracovala: Mgr. Beáta Tkáčová